|
 |
« : 24 Şubat 2010, 18:31:23 » |
|
Linkleri Görebilmek için Üye Olmalısınız Üye ol veya Giriş yapMevlid Kandilimiz Mübarek Olsun... Mevlit Kandili Yada Veladet kandili… İslam dininin peygamberi olan son peygamber MUHAMMED´in doğum gecesi aynı zamanda Hicrî Rebiul- evvel ayının onikinci gecesidir. Klasik dönemde (Asr-ı Saadet ve Dört Halife dönemi) kandiller yer almadığı için geçmişi pek eskiye dayanmamaktadır. Mevlid, "doğum zamanı" demektir. İslam´da mevlid gecesi, Rebiul- evvel ayının 11. ve 12. günleri arasındaki gecedir. Hazreti MUHAMMED´in s.a.v. doğum günü farklı mezheplerden birçok Müslüman tarafından kutlanır. Şiiler 17. günü mevlid günü ve 17´ye dönen geceyi de mevlid Gecesi olarak adlandırırlar. Bu iki tarih arasındaki haft ayı da Vahdet Haftası ilan etmişlerdir. kandil Geceleri islam´ın ilk zamanlarında var olan bir adet olmayıp, hicrî 3. asırdan itibaren mistik çevrelerde kutlanmaya başlanmıştır. Türkiye´de osmanlı Devleti padişahı II. Selim´den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte kandil adını almıştır… Mevlid Kandilimiz Mübarek Olsun...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DiLSe
|
 |
« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2010, 05:17:15 » |
|
Linkleri Görebilmek için Üye Olmalısınız Üye ol veya Giriş yap
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
DiLSe
|
 |
« Yanıtla #9 : 14 Şubat 2011, 18:46:19 » |
|
Linkleri Görebilmek için Üye Olmalısınız Üye ol veya Giriş yapGülü kokladım kokundur diye. Seyrine daldım, yüzündür diye. Yaprağına dokundum, tenindir diye. Ben GÜL'e vuruldum, SANA benziyor diye...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
nurlu hacı
|
 |
« Yanıtla #10 : 21 Şubat 2011, 16:32:11 » |
|
Linkleri Görebilmek için Üye Olmalısınız Üye ol veya Giriş yapGülü kokladım kokundur diye. Seyrine daldım, yüzündür diye. Yaprağına dokundum, tenindir diye. Ben GÜL'e vuruldum, SANA benziyor diye...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|