İSLAMİ SOHBET “İlim'den Marifet'e”

*
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi. Lütfen Giriş yapın veya Üye olun. 20 Mayıs 2012, 05:22:22

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

SPONSOR ALAN

Kusva | İslami Sohbet | Dini Sohbet | AK Yaşam Derneği | İlim Yuvası | Yemek Tarifleri | Haydarı Kerrar | Havas Forum | Buharalım | Forum Asiltürk

Konu Bilgileri Kısayollar
Konu Başlığı Muhammed Rasul ve Örnekliği-KURAN
Cevaplar 9
Önceki Önceki Konu
Görüntüleyenler0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Görüntülenme 359
Sonraki Sonraki Konu

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: Muhammed Rasul ve Örnekliği-KURAN  (Okunma Sayısı 359 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Üye Bilgileri
Lal
*
Nüfus Bilgileri Cinsiyet: Bayan
Sponsor Bağlantı
Efendimiz (s.a.v)
Kayıt Tarihi 29 Nisan 2009, 17:54:55
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı: 1135
Kişisel ileti inşaaallah derse yakaran; inşa eder YARADAN...

Başarı Tablosu Aktiflik
Deneyim
Seviye
Teşekkür Sayısı 19
İrtibat Bilgileri
« : 25 Ekim 2009, 22:04:06 »

islami sohbetgoogleislami forumkahtayoutubedini forumradyo islammehmet metiner
1- Karşılık Beklemeyen Peygamber

34 Sebe 47 :

47 De ki: "Ben sizden bir ücret istemişsem, o sizin olsun. Benim ücretim yalnız Allah'a âittir. O her şeye şâhiddir."
Üye Bilgileri
Lal
*
Sponsor Bağlantı
Efendimiz (s.a.v)

Başarı Tablosu Aktiflik
Deneyim
Seviye
Teşekkür Sayısı 19
İrtibat Bilgileri
« Yanıtla #1 : 25 Ekim 2009, 22:05:18 »

2- Büyük ahlak üzere

68 Kalem 4 :

4 Ve sen, büyük bir ahlâk üzerindesin.

4 Ve kesinlikle sen, çok büyük bir ahlâk üzerindesin / üstün bir karaktere sahipsin..
Üye Bilgileri
Lal
*
Sponsor Bağlantı
Efendimiz (s.a.v)

Başarı Tablosu Aktiflik
Deneyim
Seviye
Teşekkür Sayısı 19
İrtibat Bilgileri
« Yanıtla #2 : 25 Ekim 2009, 22:06:27 »

3- Tastikleyicidir

37 Saffat 36-37 :

36 "Cinlenmiş bir şâir için biz tanrılarımızı mı terk edeceğiz?" derlerdi.

37 "Hayır, o (ne şâirdi, ne mecnun. O) gerçeği getirmiş ve elçileri de doğrulamıştı."

35 Fatır 31 :

31 Kitaptan sana vahyettiğimiz, kendinden öncekini doğrulayan gerçektir. Allâh kulların(ın her halini) haber alandır, görendir..
Üye Bilgileri
Lal
*
Sponsor Bağlantı
Efendimiz (s.a.v)

Başarı Tablosu Aktiflik
Deneyim
Seviye
Teşekkür Sayısı 19
İrtibat Bilgileri
« Yanıtla #3 : 25 Ekim 2009, 22:07:44 »

4- Sabır

46 Ahkaf 35 :

35 O halde sen de, azim (ve irâde) sâhibi elçilerin sabrettikleri gibi sabret. O (nankör)ler için acele etme. Onlar, tehdidedildikleri azâbı gördükleri gün, sanki gündüzün sadece bir sâ'ati kadar yaşamış gibi olurlar. (Bu) Bir duyurudur. Yoldan çıkmış topluluktan başkası mı helâk edilecektir?
Üye Bilgileri
Lal
*
Sponsor Bağlantı
Efendimiz (s.a.v)

Başarı Tablosu Aktiflik
Deneyim
Seviye
Teşekkür Sayısı 19
İrtibat Bilgileri
« Yanıtla #4 : 25 Ekim 2009, 22:10:26 »

5- Kesin Usluplu

6 En'am 56-57 :

56 De ki: "Ben, Allah'tan başka yalvardıklarınıza tapmaktan men'olundum." De ki: "Ben sizin keyiflerinize uymam, çünkü o takdirde sapıtmış ve yola gelenlerden olmamış olurum."

57 De ki: "Ben, Rabbimden (gelen) açık bir delil üzerindeyim. Siz ise onu yalanladınız. Acele istediğiniz (azâb) da benim yanımda değildir. Hüküm vermek, yalnız Allah'a âittir. (O) gerçeği anlatır ve O, (dâvâyı çözüp) ayırdedenlerin en iyisidir."

10 Yunus 41 :

41 Eğer onlar seni yalanladılarsa de ki: "Benim yaptığım bana, sizin yaptığınız size. Siz benim yaptığımdan uzaksınız, ben de sizin yaptığınızdan uzağım!"

10 Yunus 102 :

102 Onlar sadece kendilerinden önce gelip geçenlerin başlarına gelen günler gibisini bekliyorlar öyle mi? De ki: "O halde bekleyin, ben de sizinle beraber bekleyenlerdenim!"

42 Şura 15 :

15 Bundan dolayı sen (Hakka) çağır ve emrolunduğun gibi doğru ol; onların keyiflerine uyma ve de ki: "Ben Allâh'ın indirdiği her Kitaba inandım ve aranızda adâlet yapmakla emrolundum. Allâh bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir. Bizim eylemlerimiz bize, sizin eylemleriniz size âittir. Bizimle sizin aranızda bir tartışma nedeni yoktur. Allâh aramızı bulur, (yahut: Allâh bizi bir araya toplar), dönüş O'nadır.

109 Kafirun 1-6 :

1 De ki: Ey nânkörler,

2 Ben sizin yaptığınız ibâdeti yapmam;

3 Siz de benim yaptığım ibâdeti yapmazsınız.

4 Ben asla sizin yapmakta olduğunuz ibâdeti yapıcı değilim.

5 Siz de benim yapmakta olduğum ibâdeti yapıcı değilsiniz.

6 Sizin dininiz size, benim dinim banadır..
Üye Bilgileri
Lal
*
Sponsor Bağlantı
Efendimiz (s.a.v)

Başarı Tablosu Aktiflik
Deneyim
Seviye
Teşekkür Sayısı 19
İrtibat Bilgileri
« Yanıtla #5 : 25 Ekim 2009, 22:12:22 »

6- Yol göstericiler

21 Enbiya 73 :

73 Onları, emrimizle doğru yolu gösteren önderler yaptık ve onlara hayırlı işler yapmayı, namaz kılmayı ve zekât vermeyi vahyettik. Onlar bize kulluk eden(insan)lardı..
Üye Bilgileri
Lal
*
Sponsor Bağlantı
Efendimiz (s.a.v)

Başarı Tablosu Aktiflik
Deneyim
Seviye
Teşekkür Sayısı 19
İrtibat Bilgileri
« Yanıtla #6 : 25 Ekim 2009, 22:16:04 »

7- Vahye uymak

5 Maide 48 :

48 Sana da kendinden önceki Kitabı doğrulayıcı ve onu kollayıp koruyucu olarak Kitabı gerçekle indirdik. Artık onların aralarında Allâh'ın indirdiğiyle hükmet ve sana gelen gerçekten ayrılıp onların keyiflerine uyma! Sizden her biriniz için bir şeri'at ve bir yol belirledik. Allâh isteseydi, hepinizi bir tek ümmet yapardı, fakat size verdiğ(i ni'met)ler(i) içinde sizi sınamak istedi. Öyleyse hayır işlerine koşun, hepinizin dönüşü Allah'adır. O size ayrılığa düştüğünüz şeyler(in hakikatin)i haber verecektir.

6 En'am 50 :

50 De ki: "Ben size, Allâh'ın hazineleri yanımdadır, demiyorum. Gaybı da bilmem. Size 'Ben meleğim' de demiyorum. Ben sadece bana vahyolunana uyuyorum." De ki: "Körle, gören bir olur mu? Düşünmüyor musunuz?"

6 En'am 106 :

106 Rabbinden sana vahyolunana uy; O'ndan başka tanrı yoktur. (O'na) ortak koşanlara da aldırma!

7 A'raf 203 :

203 Onlara bir âyet getirmediğin zaman: "Bunu da derleseydin ya!" derler. De ki: "Ben, ancak Rabbimden bana vahyolunana uyuyorum. Bu (Kur'ân), Rabbinizden gelen basiretler(gönül gözlerini açan nurlar, gerçeğe ileten kanıtlar)dır ve inanan bir toplum için yol gösterici ve rahmettir!"

10 Yunus 15 :

15 Onlara açık açık âyetlerimiz okunduğu zaman, bizimle buluşmayı ummayanlar: "Bundan başka bir Kur'ân getir veya bunu değiştir." derler. De ki: "Onu kendi tarafımdan değiştiremem. Ben sadece bana vahyolunana uyarım. Şâyet ben Rabbime karşı gelirsem, büyük bir günün azâbından korkarım."

10 Yunus 109 :

109 Sana vahyolunana uy ve Allâh hükmünü verinceye kadar sabret. O, hüküm verenlerin en iyisidir.

33 Ahzab 2 :

2 Rabbinden sana vahyedilene uy; muhakkak ki Allâh yaptıklarınızı haber almaktadır.

43 Zuhruf 43 :

43 Sen, sana vahyedilene sımsıkı sarıl, çünkü sen doğru yoldasın..
Üye Bilgileri
Lal
*
Sponsor Bağlantı
Efendimiz (s.a.v)

Başarı Tablosu Aktiflik
Deneyim
Seviye
Teşekkür Sayısı 19
İrtibat Bilgileri
« Yanıtla #7 : 25 Ekim 2009, 22:17:02 »

8- Allahın indirdiği ile hükmetmek

5 Maide 48-49 :

48 Sana da kendinden önceki Kitabı doğrulayıcı ve onu kollayıp koruyucu olarak Kitabı gerçekle indirdik. Artık onların aralarında Allâh'ın indirdiğiyle hükmet ve sana gelen gerçekten ayrılıp onların keyiflerine uyma! Sizden her biriniz için bir şeri'at ve bir yol belirledik. Allâh isteseydi, hepinizi bir tek ümmet yapardı, fakat size verdiğ(i ni'met)ler(i) içinde sizi sınamak istedi. Öyleyse hayır işlerine koşun, hepinizin dönüşü Allah'adır. O size ayrılığa düştüğünüz şeyler(in hakikatin)i haber verecektir.

49 Aralarında Allâh'ın indirdiğiyle hükmet, onların keyiflerine uyma ve onların, Allâh'ın indirdiği şeylerin bir kısmından seni şaşırtmalarından sakın! Eğer dönerlerse bil ki Allâh, bazı günâhları yüzünden onları felâkete uğratmak istiyordur. Zaten insanlardan çoğu, yoldan çıkmışlardır..
Üye Bilgileri
Lal
*
Sponsor Bağlantı
Efendimiz (s.a.v)

Başarı Tablosu Aktiflik
Deneyim
Seviye
Teşekkür Sayısı 19
İrtibat Bilgileri
« Yanıtla #8 : 25 Ekim 2009, 22:17:56 »

9- Açıkça Tebliğ

42 Şura 15 :

15 Bundan dolayı sen (Hakka) çağır ve emrolunduğun gibi doğru ol; onların keyiflerine uyma ve de ki: "Ben Allâh'ın indirdiği her Kitaba inandım ve aranızda adâlet yapmakla emrolundum. Allâh bizim de Rabbimiz, sizin de Rabbinizdir. Bizim eylemlerimiz bize, sizin eylemleriniz size âittir. Bizimle sizin aranızda bir tartışma nedeni yoktur. Allâh aramızı bulur, (yahut: Allâh bizi bir araya toplar), dönüş O'nadır.

15 Hicr 94 :

Öyleyse artık, sana (açıklaman) emredilen şeyi açıkça ortaya koy ve Allah'tan başkasına tanrısal nitelikler yakıştıran o kimseleri kendi hallerine bırak:

65 Talak 11 :

11 Yani size Allâh'ın açık açık âyetlerini okuyan bir elçi (gönderdi) ki, inanıp yararlı işler yapanları, karanlıklardan aydınlığa çıkarsın. Kim Allah'a inanır ve yararlı iş yaparsa (Allâh) onu, altlarından ırmaklar akan, içinde ebedi kalacakları cennetlere sokar. Allâh ona gerçekten güzel rızık vermiştir.

62 Cumua 2 :

2 O'dur ki ümmiler içinde, kendilerinden olan ve onlara Allâh'ın âyetlerini okuyan, onları yücelten, onlara Kitabı ve hikmeti öğreten bir elçi gönderdi. Oysa onlar, önceden, açık bir sapıklık içinde idiler..
Üye Bilgileri
Lal
*
Sponsor Bağlantı
Efendimiz (s.a.v)

Başarı Tablosu Aktiflik
Deneyim
Seviye
Teşekkür Sayısı 19
İrtibat Bilgileri
« Yanıtla #9 : 25 Ekim 2009, 22:18:51 »

10- Davet

12 Yusuf 108 :

108 De ki: "İşte benim yolum budur: Allah'a basiretle da'vet ederim. Ben ve bana uyanlar... Allâh'ın şanı yücedir, ben ortak koşanlardan değilim."

16 Nahl 125 :

125 Hikmetle ve güzel öğütle Rabbinin yoluna çağır ve onlarla en güzel biçimde mücâdele et. Kuşkusuz Rabbin, işte yolundan sapanları en iyi bilen O'dur ve O, yola gelenleri de en iyi bilendir..
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Yazdır  
Google Search
Google Arama

Gitmek istediğiniz yer:  

| Sohbet | Menzil | Dini Sohbet | islami Sohbet | Kahta | Site Map | Arşiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss | iSLam [Script] v1.o |
Google PageRank Checker - Page Rank Calculator
MySQL ile Güçlendirildi PHP ile Güçlendirildi Powered by SMF 1.1.14 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks

Sitemizde “yer alan” herhangi bir yazı, makale, resim, reklam gibi olumsuzluk ifade eden şeylere rastlarsanız bize iletiniz

XHTML 1.0 Geçerli! CSS Geçerli! Dilber MC Theme by HarzeM

Google ve orumceklerin son ziyareti 05 Mayıs 2012, 15:22:04